Plat Dak

Zoals de naam al doet vermoeden is Bituma dakbedekkingen bv gespecialiseerd in het aanleggen, renoveren en repareren van daken met bitumineuze dakbedekkingsystemen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Plat dak

Lekkage op uw platte dak? Een sterk verouderd plat dak? Of wil u een groendak maken van uw platte dak? Bij Bituma kan het allemaal.

Bituma dakbedekkingen bv is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van platte daken. Van complete dakconstructies tot enkel een kleine reparatie om een lekkage te verhelpen, niets is voor ons te gek. Wij maken onderscheid in de volgende drie categorieën:

1.       Onderhoud van uw platte dak

2.       Renovatie van uw platte dak

3.       Nieuwbouw van uw platte dak

       Wij werken ook met wortelwerende bitumineuze dakbedekkingssystemen om uw dak voor te bereiden om een groendak te worden!

Tevens kunnen wij rapporten opstellen voor een eventuele schadeclaim bij uw verzekering.

Beste kwaliteit
garantie

Vele jaren ervaring

Gecertificeerde dakdekkers

Onderhoud, renovatie of nieuwbouw?

Welke categorie is eigenlijk voor u van toepassing? Lees hieronder meer over de verschillende categorieën.

Onderhoud

Het goed onderhouden van een dak is belangrijk en vergoot de levensduur van uw platte dak aanzienlijk. Zo kan het zijn dat de huidige dakbedekking los begint te laten in de daktrim, dat deklijsten scheurtjes beginnen te vertonen, aansluiting van de gevel naar het platte dak begint te scheuren, een afvoer los begint te rake, etc. Deze kwetsbare punten van uw dak kunnen ervoor zorgen dat u lekkages krijgt, de overige dakbedekking aangetast wordt door onderliggend water, hout of isolatie gaat rotten, etc. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, zorg daarom dat uw dak goed wordt onderhouden zodat u niet voor onverwachte kosten en/of lekkages komt te staan.

 Renovatie

Als er lekkages ontstaan is het dak vaak “op”. Repareren is dan vaak niet meer voldoende of op de lange termijn veel duurder. Dan is een renovatie van het platte dak de beste oplossing. In feite wordt de dakbedekking in zijn geheel vernieuwd. Dit kan inhouden dat de oude dakbedekking verwijderd dient te worden, maar het kan ook betekenen dat er slechts een nieuwe laag dakbedekking wordt aangebracht. Welke keuze gemaakt wordt, hangt af van veel verschillende factoren. Zijn er lekkages, wat is de ondergrond van het dak, wat voor constructie is er van toepassing, welke isolatiesoort en -dikte ligt erop, wat voor afvoeren zijn er gemonteerd? Allemaal vragen die enorm van invloed zijn op de beste methode om uw dak weer tiptop in orde te maken. Neem contact met ons op zodat wij met u kunnen bepalen wat de beste manier is om uw dak weer in optimale conditie te krijgen.

 Nieuwbouw

U laat een nieuwe aanbouw of overkapping plaatsen en er moet nog een dak op. Als er muren en/of pilaren staan, dan kunnen wij er een dak van maken. Welk type dak en materialen er gebruikt worden is in iedere situatie weer anders. Over het algemeen zal het bij platte daken om een bitumineuze dakbedekking gaan waar bij hellende daken eerder voor dakpannen zal worden gekozen. Welke type dakbedekking voor u het meest van toepassing is en bijbehorende prijzen kunnen wij altijd kosteloos en vrijblijvend voor u op een rijtje zetten. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen u altijd voorzien van advies en u te woord staan om antwoorden op al uw vragen te geven.